Колумбия изненада световния шампион Аржентина, след като постигна победа с 2:1 в сблъсъка помежду им от световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. По този начин вицешамипионите от Копа Америка сложиха край на серията от 12 поредни успеха на „гаучосите“ във всички турнири, които отново бяха без голямата си звезда Лионел Меси, който лекува контузия. Йерсон Москера откри резултата за колумбийците в 25-ата, но Николас Гонсалес изравни в 48-ата минута. Победният гол за домакините бе дело на капитана Хамес Родригес от дузпа в 60-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
65 снимки

Домакините поведоха в 25-ата минута, когато след един корнер топката бе разиграна при ъгловото флагче. След това Хамес Родригес центрира и Йерсон Москера с глава прати топката във вратата за 1:0.

Аржентина постепенно се вдигна и в края на полувремето пропусна страхотен шанс да изравни. Лаутаро Мартинес се озова на добра позиция в близост до вратата, но отправи изненадващо неточен удар встрани.

Три минути след почивката, обаче, „гаучосите“ все пак възстановиха паритета. Николас Гонзалес се възползва от грешка в защитата на съперника, отне топката и останал сам срещу вратаря Камило Варгас прати кълбото през краката му за 1:1.

Ключовият момент в мача дойде в 55-ата минута. Тогава Николас Отаменди препъна Даниел Муньос в наказателното поле. Първоначално съдията подмина ситуацията, но след преглед със системата ВАР промени решението си и даде дузпа за Колумбия. Хамес Родригес изпълни наказателния удар и бе точен за крайното 2:1.

До края на мача Аржентина така и не успя да организира някакъв по-сериозен натиск и да създаде нещо по-опасно пред вратата на опонента си.

По този начин Колумбия записа страхотен успех и се доближи само на две точки от днешния си съперник. Аржентина е лидер с 18 точки, а колумбийците са на второто място с 16.