Отборите на Гърция и Франция не излъчиха победител в последната за двата тима европейска квалификация, която нямаше никакво значение за крайното класиране в групата. Двубоят на ОПАП Арена приключи при резултат 2:2, като още преди срещата се знаеше, че „петлите” финишират борбата на първото място, докато Гърция остава на третата позиция и ще играе в плейофите в Лигата на нациите, откъдето също може да си осигури виза за UEFA EURO 2024. Там сигурен участник е и отборът на Нидерландия, който завършва втори в крайното класиране.

Първата добра възможност в мача се разкри пред французите. В 12-ата минута Усман Дембеле имаше възможност да стреля от удобна позиция, но ударът му не се получи и не затрудни вратаря на домакините. Стражът на Гърция обаче трябваше да се намесва далеч по-сериозно само три минути по-късно. Капитанът на „петлите” Антоан Гризман пробва късмета си с далечен изстрел, успявайки да насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата. Влаходимос обаче показа класа и успя да избие в ъглов удар.

В следващите минути двата тима предложиха сериозна битка в центъра на терена, но нито един от тях не успя да вземе превес. Постепенно гостите от Франция започнаха да атакуват по-масирано, но чистите положения пред вратата на домакините липсваха. От своя страна „елините” действаха предимно на контраатака, но също не успяха да затруднят противниковия страж.

В 33-ата минута дойде един от най-красивите моменти в мача. Фофана изведе по отличен начин с прехвърлящ пас Антоан Гризман в наказателното поле, капитанът на гостите реши да стреля от въздуха, но ударът му спря в десния страничен стълб на вратата.

Малко преди края на първата част бранителят на домакините Мавропанос бе много близо до това да си реализира автогол. След центриране в наказателното поле, Мавропаност се опита да избие топката с глава, но вместо това я заби в земята, а след това за негов късмет, коженото кълбо прехвърли вратата и излезе в корнер.

Франция все пак успя да излезе напред в резултата в самия край на първата част. Колу Муани бе изведен отдясно по нападението на гостите, нахлу в наказателното поле, и въпреки че скъси ъгъла си към вратата, реши да стреля по диагонала и не сгреши. Муани отправи свиреп шут, който остави безпомощен вратаря на домакините за 1:0 в полза на французите.  

Домакините от Гърция определено започнаха втората част доста по-настоятелно, а това веднага даде резултата. Футболистите на Густаво Пойет успяха да направят пълен обрат на резултата само в рамките на пет минути. Първо Тасос Бакасетас се разписа след удар от дъгата на наказателното поле. Капитанът на домакините имаше възможност да стреля от въздуха след колективна грешка на отбраната на гостите, която позволи  няколко поредни удара към вратата си. След като на два пъти топката бе блокирана, нищо не успя да спре топовния шут на Бакасетас, който изравни.

В 61-ата минута Гърция се добра и до пълния обрат в срещата. След хубав пробив отляво и пас към Йоанидис в наказателното поле, халфът на домакините с едно докосване успя да насочи топката във вратата за 2:1. Това бе първо попадение за Йоанидис с екипа на „елините”.

След втория гол във вратата си, Франция вдигна оборотите и отново се добра до равенството. То дойде в 74-ата минута, когато Фофана се нагърби да стреля от дистанция и отправи страховит шут, който спря в мрежата, въпреки че вратарят на домакините успя да докосне топката.

FT • ГЪРЦИЯ – ФРАНЦИЯ 2:2

0:1 Муани 42', 1:1 Бакасетас 56', 2:1 Йоанидис 61', 2:2 Фофана 74'

Гърция: 1 Влаходимос, 2 Ретсос, 2 Мавропанос, 17 Хацидакос, 15 Рота, 11 Бакасетас, 5 Бухалакис, 6 Яланаполус, 22 Януилис, 7 Масурас, 8 Йоанидис

Селекционер: Гус Пойет

Франция: 1 Самба, 21 Ернандес, 5 Кунде, 17 Салиба, 22 Т. Ернандес, 14 Рабио, 19 Фофана, 11 Дембеле, 7 Гризман, 12 Коло Муани, 9 Жиру

Селекционер: Дидие Дешан