Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, смята, че Севиля, който е съперник на "гражданите" в мача за Суперкупата на Европа, разполага с нещо "специално" сред футболистите си. Испанецът е доволен, че тимът му ще участва в тази среща, след като по-рано през годината спечели за първи път в историята си Шампионска лига след успех с 1:0 над Интер Милано.

“Да играеш за Суперкупата, трябва да си направил нещо изключително - да си спечелил Шампионската лига или Лига Европа. Не е лесно. Севиля има специален характер, нещо в ДНК-то, което прави отбора различен. Ще бъдат опасни срещу нас. Не може да си представите колко сме щастливи да играем за Суперкупата. Кой знае дали ще се върнем и ще имаме друг шанс да спечелим този турнир?”, сподели Гуардиола.

На въпрос дали напрежението е по-малко след триумфа в Шампионската лига, наставникът отговори: “Облекчение е. Трудно е да спечелиш. Не е достатъчно, иначе щяхме да оставим всички вкъщи. Достатъчно гладни сме, за да се борим и да се предизвикваме. Ако някой иска да ни вземе трите корони, трябва да води битка, за да ни ги отнеме”.

 

Гуардиола говори и за първия мач на Йошко Гвардиол с екипа на “гражданите”, който дебютира в мача срещу Бърнли: “Доволен съм. За съжаление, нямаше много време да тренира с нас. След мача с Нюкасъл имаме осем дни. Стъпка по стъпка. Той е тук, повече от готов е”.