Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола категорично отрече слуховете, че може да напусне „гражданите“, за да поеме бразилския национален отбор след Мондиал 2022.

Настоящият селекционер на Бразилия Тите наскоро потвърди, че планира да се оттегли от нима на „Селесао“ след турнира в Катар и оттогава се появиха спекулации както неговото, така и за бъдещето на отбора.

Тите беше принуден също да опровергава слухове, че Арсенал се опитва да го привлече на мястото на Микел Артета. Сега пък националният отбор на Бразилия е този, който е замесен в различни слухове.

По-рано „Marca“ писа, че бразилската ФА вече се е свързала с Гуардиола, след като са решили, че той е техният предпочитан заместник на Тите, предлагайки му четиригодишен договор на стойност 12 милиона евро на сезон, което е с 8 милиона евро по-малко, отколкото той в момента прибира в Сити.

„Бразилия има много добри бразилски треньори, които трябва да водят националния отбор“, каза Гуардиола пред „TNT Sports“.

„Има много добри бразилски треньори. Дебатът приключи“, каза още испанецът.

Гуардиола също беше свързван с преминаване и в нидерландския национален отбор след Световното първенство, но в сряда тази позиция беше дадена на бившия наставник на Барселона Роналд Куман, който ще замени Луис ван Гаал през 2023 година.

Отдавна има предположения, че Гуардиола може да напусне Сити, когато договорът му изтече през лятото на 2023 година и да погледне към позицията на национален селекционер.