Английският шампион Манчестър Сити ще се опита да замени свързвания с трансфер в Саудитска Арабия Рияд Марез с крилото на Барселона – Рафиня, твърди The Mirror. Информацията гласи, че мениджърът Хосеп Гуардиола харесва качествата на бразилеца и обмисля да го привлече на „Етихад“

Очакванията са Марез да присъедини към саудитския Ал Ахли, след като Сити прие оферта от 30 милиона паунда за крилото. Алжирецът беше оставен извън отбора на Сити за предсезонното им турне в Далечния изток, след като двата клуба се споразумяха за сумата. 32-годишното крило, което се присъедини към „небесно-сините“ от Лестър през 2018-а година за 60 милиона паунда.

Рафиня пък се присъедини към Барселона за 55 милиона паунда от Лийдс миналото лято и се отчете с 10 гола и 12 асистенции в 50 мача за клуба. Но каталунците могат да бъде принудени да го продадат, тъй като финансови им проблеми все още засягат трансферните планове на треньора Шави Ернандес. Смята се, че Барса ще иска около 40 милиона паунда за бразилското си крило.

26-годишното крило ще представлява подобаващ заместник на Марез, който ще напусне Сити с отличен рекорд зад гърба си. Алжирският национал изигра 236 мача за „гражданите“, отбеляза 78 гола и спечели четири титли във Висшата лига – към тази, която завоюва в Лестър, три Купи на Лигата, два пъти ФА Къп и Шампионска лига под ръководството на Пеп Гуардиола.

След като беше оставен на резервната скамейка във финалите на Шампионската лига и ФА Къп миналия месец, Марез реши, че има нужда от ново предизвикателство, като Бернардо Силва беше предпочитан като дясно крило и в двата мача. Ал Ахли му предложи двугодишен договор на стойност колосалните 40 милиона паунда на сезон.