Един от подгласниците на Лука Модрич за Златната топка определено беше бесен от вота. Това е френският нападател Антоан Гризман, който определено не беше щастлив от факта, че остана едва трети, въпреки че имаше очаквания дори да вземе първото място. 

Гризман триумфира като световен шампион, а на Мондиала вкара и важни голове. Преди това в края на миналия сезон триумфира и с трофея в Лига Европа, а на финала беше безпощаден срещу сънародниците си от Олимпик Марсилия. Но дори и това не го качи на върха. 

"Когато разбрах, че не печеля Залтната топка, със сигурност нямаше да искате да сте при мен у дома в първите два дни", обяви със зле прикриваща разочарованието му усмивка французинът. "Спечелих Лига Европа, станах световен шампион, какво повече трябваше да направя? Не знам!"

"Аз разчитам на съотборниците си, на всички в клуба си, както и на националния отбор на Франция, за да мога някой ден да бъда на мястото на Лука Модрич. Все пак е огромна чест да съм на подиума, особено като световен шампион", сподели Гризман.