Големите разходи на саудитските клубове в последната година определено промени ситуацията и финансовите баланси. Но дори на този фон в азиатската страна, където парите не се пестят, един клуб се отличава над останалите.

Ал Хилал се нареди като втори в класацията за отбори, които са похарчили най-много през последната година. Арабският състав привлече през миналото лято Неймар, Рубен Невеш, Боно и Малколм, а само преди няколко дни взе бразилския национал Ренан Лоди от Марсилия.

Именно това вдигна допълнително сумите и се оказа, че от Ал Хилал вече са похарчили 376 милиона евро и са изпреварвани единствено от Челси с разходи на стойност 467 милиона от европейската валута. Тези много сериозни разходи надминават харчовете дори на гиганти като Реал Мадрид от сезон 2019/2020, когато бе взет Еден Азар за 115 милиона евро, а общо бяха похарчени 355 милиона.

През лятото на предстоящата кампания 2017/2018 от Барселона похарчиха цели 135 милиона за Усман Дембеле и общо 375 милиона, но тогава каталунците прибраха най-голямата трансферна сума в историята - чек за 220 милиона евро за Неймар. Именно бразилецът и сега е най-скъпата покупка на Ал Хилал, като за него бяха платени 90 милиона евро. Втори е Малколм от Зенит (60 милиона), Рубен Невеш (55 милиона), Александър Митрович (52.5 милиона) и Сергей Милинкович-Савич (40 милиона).