Румънският нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру получи голямо признание в родината си. Той бе награден за „голмайстор на годината“ по време на гала вечер за награждаването на „Футболист № 1 на Румъния”. Голямата награда бе спечелена от младата звезда на английския Рединг Джордже Пушкаш.

„Радвам се, горд и поласкан съм от наградата. Чувствам се почти като на 20, макар че възстановяването след мачовете вече е малко по-трудно. Благодарности към всички мои съотборници, защото те са в основата на головете ми. Пожелавам си най-вече здраве - за мен, семейството и близките ми”, каза Кешеру пред румънските медии.

Той призна, че в момента обмисля бъдещето си.

„Договорът ми с Лудогорец е до юни 2020 година. В момента анализирам възможностите си, но все още не съм взел решение. Предстои ни последен мач в Лига Европа срещу Ференцварош и това е важното”, сподели нападателят.

В Румъния обаче са почти сигурни, че Кешеру ще остане в Разград.

„Клаудиу ще продължи да играе за Лудогорец на 80%. Той недевнъж е споделял, че се чувства отлично в България“, прогнозират медиите в северната ни съседка.

Кешеру коментира и критиките за представянето на националния отбор на Румъния в европейските квалификации:

„Това е деликатна тема, защото разочарованието все още е прясно. Но със сигурност 2020 година носи позитиви с участието ни на баражите в Лигата на нациите. Определено националният ни отбор е по-млад. От гледна точка на жребия (б.а. Румъния ще гостува на Исландия на 26 март), предпочитам да се шегувам, защото това носи положителна енергия. Според мен е по-добре, след като напоследък имаше напрежение и негативизъм около отбора. Това не донесе нищо добро”, добави още той.