Съперникът на ЦСКА в Лига Европа – ЧФР Клуж бе подкрепен от съперник в Румъния. Шампионът на Лига 1 получи подкрепата от Поли Яш за предстоящия 1/16-финал за Купата на Румъния.

100 снимки

Причината е, че възпитаниците на Дан Петреску трябваше да гостуват, но след отправената молба, съперникът им се е съгласил да измести двубоя в Клуж. Румънският шампион е помолил за това действие, тъй като мачът с Поли Яш се пада между срещите с Рома и ЦСКА в Лига Европа и по този начин програмата им ще стане още по-натоварена.

ЧФР Клуж е засегнат от COVID-19, а дългото пътуване за гостуването на Поли Яш със сигурност щеше да ги изложи на още по-големи рискове.

„ЧФР Клуж би искал да изкаже благодарностите си към Политехника Яш, президента на клуба Чиприан Параши, треньора Даниел Панку и неговия технически персонал и не на последно място на футболистите на отбора, за изключителния жест да се съгласят двубоят от 1/16-финалната фаза в турнира за Купата на Румъния да се играе в Клуж, а не в Яш, както бе изтеглено на жребия“, написаха от клуба.

На 26 ноември ЧФР Клуж приема Рома, а два дни по-късно ще бъде домакин и на Поли Яш, след което на 3 декември отново на стадион „Д-р Константин Радулеску“ ще гостува ЦСКА.