Интер Маями не успя да победи Шарлът в двубой от редовния сезон в МЛС завърши 1:1. Полският нападател на гостите Карол Свидерски откри резултата в 57-ата минута, а десет по-късно Лионел Меси изравни, матирайки бившия страж на Лудогорец – Кристиян Кахлина.
 
Аржентинецът отправи и първия точен удар половин час след началото на мача.  Седемкратният носител на "Златната топка" се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. След почивката гостите откриха резултата. Бранд Бронико стреля извън наказателното поле и топката се отби от крака на Карол Свидерски за 1:0.
 
Десет минути по-късно тимът на Херардо Мартино изравни. След късо изпълнение на корнер Серхио Бускетс комбинира с Марсело Вайганд, който продължи за Лионел Меси. Аржентинската звезда си нагласи топката на левия крак и с мощен удар в долния десен ъгъл реализира.

В 75-ата минута дузпа за домакините бе отменена след намесата на ВАР, а попадение на гостите не бе зачетено заради засада. След последния съдийски сигнал Меси отиде при съдията, за да изрази недоволството си от съдийството в хода на двубоя.

След този успех Интер Маями натрупа 65 точки в актива си, като тимът остава лидер в Източната конференция с преднина от 8 точки пред втория Колумбус Крю, който е с мач по-малко. Шарлът пък е седми на Изток с 42 точки.
 
В друг мач от МЛС, който се изигра през изминалата нощ, българинът Доминик Янков остана неизползвана резерва при успеха на Монреал над Сан Хосе Ърткуейкс с 3:0.