Преди точно една година вторият по големина град в Гърция се тресеше от треска. Тя беше предизвикана от идването на един българин в може би най-обичания отбор в Солун - ПАОК. На 3 септември 2015 г. Димитър Бербатов беше представен пред повече от 10 хил. зрители на стадион "Тумба". 

И изданието gazzetta.gr направи очерк на представянето на нападателя за единия му сезон при "черно-белите", както и отзвукът, който е оставил в Гърция с присъствието си там. Общо взето, изводът на медията е, че Бербо не е оставил особена следа с присъствието си в един от най-обичаните местни отбори. 

"На 1 септември 2015 г. собственикът на ПАОК Иван Савидис си угоди и подписа с една от най-големите звезди, играли в Гърция. Два дни по-късно Димитър Бербатов позира с екипа на отбора с номер 10. Пристигането му беше като от холивудски филм, феновете бяха полудели, чакаха го като месия. Но с разочарование отбелязват, че бяха полудели "за играч, за който девет месеца по-късно на никого не му пукаше".", пише изданието и продължава. 

"Бербатов, който навършваше 35 години в разгара на сезона, общо взето не оправда милионите вложени в него. Той никога не влезе в ролята, за която беше ангажиран. Но трябва да се отбележи, че и ПАОК не успя да го предразположи. Единствено няколко хиляди фланелки бяха продадени и това беше всичко на плюс."

"И в крайна сметка с какво ще запомним Бербатов за една година тук? Вложи минимум усилия, а нещата за отбелязване се броят на пръстите на едната ръка. Вкара в Перистери, изпусна дузпа в едно дерби на Солун, влезе грубо на противник на "Караискакис"... Направи интервю сам със себе си, направи интервю от съблекалнята на ПАОК..."

"Епилогът на присъствието му на "Тумба" беше на 31 май, когато треньорът Ивич го пусна за 9 минути в решителния мач с Панатинайкос, просто да си вземе сбогом с публиката. Двете страни се аплодираха вяло, след това Бербатов се прибра в съблекалнята, събра си тихичко нещата и си тръгна завинаги. Много шум преди една година, за да си тръгне тихо и без някоя от двете страни да съжалява за това", написаха от изданието в обширния очерк.