Германският национал Илкай Гюндоган е поискал да напусне Барселона. Финансовите проблеми на каталунците също са накарали ръководните фактори в клуба да отворят врататаза продажба на полузащитника, ако пристигне изкушаваща оферта.

Според испанското издание Diario Sport, 33-годишният Гюндоган вече е подал молба за трансфер. Той беше изключен изцяло от състава на Барселона при победата с 2:1 над Валенсия в събота в мач от първия кръг на Ла Лига, въпреки че официалното становище на клуба бе, че отсъствието на германеца се дължи на физически проблем.

Информацията гласи още, че Гюндоган, който навлезе в последната година от договора си, многократно е изразявал желание да остане на „Камп Ноу“. Според медията, обаче, новият наставник Ханзи Флик не е голям фен на своя сънародник и няма абсолютно нищо против Барса да се раздели с играча. Също така, заплатата му е сред най-сериозните в отбора и поради тази причина той заема сериозна част от бюджета на тима, който иначе би могъл да се отърве от този харч и да освободи достатъчно средства и пространство, което изключително много да улесни бъдещи регистрации на нови футболисти, като тази на Дани Олмо. Освен това, за Барселона това е последен шанс да се вземе определена сума за Гюндоган, който пристигна преди година със свободен трансфер, както и евентуално би си тръгнал след настоящата кампания.

Съобщава се, че интерес към услугите на полузащитника има от страна на клубове от Саудитска Арабия и Турция. В южната ни съседка свързват Галатасарай и Фенербахче с Гюндоган, като лично новият треньор на "фенерите" Жозе Моуриньо е пожелал да го има в състава си. В неделя се появиха информации и за евентуално завръщане на Гюндоган в Манчестър Сити.