Германия победи Франция с 2:0 на Олимпийския стадион в Лион в приятелски двубой между двата тима. Попаденията за Бундестима бяха дело на Флориан Вирц, който се разписа още в 7-а секунда на срещата, а Кай Хаверц оформи крайния резултат през втората част. И двата отбора имаха сериозни голови положения, но Германия бе по-добрият отбор и създаде по-опасните ситуации пред противниковата врата, като определено "петлите" бяха в големи периоди от срещата разконцентрирани.

Getty/Gulliver images
43 снимки

Шокиращ бе стартът на двубоя, след като Германия изпълни център и тръгна веднага напред, а Флориан Вирц получи топката от Тони Кроос, като младият талант на Байер Леверкузен не се поколеба да стреля от сериозна дистанция, за да открие резултата още в 8-а секундата с фамозен гол - 1:0 за Германия.

Първият по-добър шанс за Франция дойде в 20-а минута, след като "петлите" организираха добра атака, а след центриране от дясното крило топката бе изчистена от Андрих, но кълбото се озова в Тюрам, който не се поколеба да опита удар с левия крак, но бе неточен Тер Щеген не се наложи да се намесва.

Само две минути след това Дембеле направи хубав пробив и стигна до аутлинията, след което центрира към Мбапе, който овладя по чудесен начин и реши да стреля от въздуха, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Германия.

В 35-а минута Дембеле получи в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но Тер Щеген съумя да отрази, а след това Рабио опита да направи добавка, но не успя да уцели целта и кълбото излезе в аут.

Второто полувреме започна, както и първото. В 49-а минута Джамал Мусиала получи пас зад противниковата защита, като преодоля вратаря Брис Самба и върна топката към Кай Хаверц, а нападателят реализира със спокойствие, за да удвои резултата - 2:0 за Германия.

Пет минути по-късно Осман Дембеле направи страхотен индивидуален рейд, като премина през няколко съперникови състезатели, демонстрирайки превъзходен дрибъл, но мощният му удар прелетя встрани от десния страничен стълб на Тер Щеген.

В 58-а минута Чуамени също имаше възможност да обстрелва вратата на Германия от границата на наказателното поле, но неговият опит също не бе точен. В 79-а минута Максимилиан Мителщад получи чудесна топка на левия фланг, а френските бранители закъсняха да го затворят, като накрая реши да стреля по диагонала, но Самба блесна със страхотно спасяване, избивайки в корнер.

Малко след това появилият се като резерва Томас Мюлер също стреля от границата на пеналтерията с левия си крак, но вратарят на Франция за пореден път впечатли с изява, като отрази с една ръка. Това бе и всичко от този двубой, който Германия спечели с 2:0 срещу Франция.

Стартови състави:

Франция:  1. Брис Самба, 21. Люка Ернандес, 5. Жул Кунде, 4. Даю Упамекано, 2. Бенжамен Павар, 14. Адриен Рабио, 8. Орелиен Чуамени, 15. Маркюс Тюрам, 11. Осман Дембеле, 18. Уорън Заир-Емери, 10. Килиан Мбапе

Германия: 22. Марк-Андре тер Щеген, 18. Максимилиан Мителщад, 2. Антонио Рюдигер, 4. Джонатан Тах, 6. Йозуа Кимих, 8. Тони Кроос, 23. Роберт Андрих, 17. Флориан Вирц, 21. Илкай Гюндоган, 10. Джамал Мусиала, 7. Кай Хаверц