Българският полузащитник Георги Костадинов се върна буквално по спешност в състава на АПОЕЛ Никозия за дербито с Арис Лимасол в третия кръг на плейофа за титлата (общо 29-и), но не успя да помогне на тима си да избегне поражението с 1:2.

Костадинов остана на терена 80 минути, когато беше заменен от Сарфо. Той лекува над 10 дни травма на глезена и след фитнес-тест вчера сутринта, днес треньорът Рикардо Са Пинто му даде титулярното място.

Но грешки в защитата в първия половин час, допълнени от червен картон на защитника Радослав Петрович в 42-ата минута буквално съсипаха АПОЕЛ. Арис стигна до два гола в 23-ата и 32-ата минути, а АПОЕЛ върна едно попадение чрез Георгий Квилитая в 63-ата.

Артур Гомис откри резултата в 23-ата, след като се възползва от прехвърлящо подаване на Велко Николич. Топката мина над главата на грузинския защитник Лаша Двали, а Гомис сам срещу вратаря не сбърка. След това домакините създадоха още две добри ситуации, но Белец спаси вратата им. В 32-ата минута обаче нова грешка в защита стана причина за нов гол. Милали Миламбела завърши атака от ляво, след като Двали и Петрович не спряха центриране на бързия швед Закария Саво. Грешките продължиха до края на първата част, когато бавният Петрович събори изскочилия сам срещу вратаря Вид Белец и датският съдия Санди Путрос го изгони с червен картон.

В 63-ата минута Николич от Арис върна нескопосано топката към своя вратар Ванаилсон Лусиано де Соуза, но Квилитая се усети от слабата топка, тръгна на скорост и пресече паса. Останал сам срещу вратаря, грузинецът и нямаше как да сбърка.

Макар и с човек по-малко, АПОЕЛ опита да пренесе играта в половината на домакините. Арис заигра на контраатаки и малко преди да напусне терена, българският халф Костадинов трябваше да спре една от тях с цената на жълт картон. В добавеното време имаше още една възможност за АПОЕЛ, но ударът на Махри Томане с глава изрезе в аут.

В другите два мача от шампионската група гостите спечелиха. АЕК Ларнака се наложи с 1:0 над Омония, а Пафос преодоля Анортозис Фамагуста с 3:2. Победата на АЕК беше много важна, тъй като те събират с нея 59 точки и са само на 1 от 2-ия Арис. / БТА