Футболът в Аржентина спира поне до 31 март заради коронавируса, информират местните медии. Решението все още не е обявено официално от правителството, но на практика самите футболисти вече го взеха на извънредна среща на профсъюза им.
 
Двубоят  за купата на аржентинската Суперлига между Ривър Плейт и Атлетико Тукуман преди три дни не се проведе, тъй като от Ривър заключиха стадиона си и не допуснаха нито играчите на Атлетико, нито съдиите и делегата.
 
Футболът в цяла Южна Америка е парализиран, като днес спирането на мачовете беше анонсирано от Боливия и Чили, а Аржентина остана последната страна, която все още не беше обявила това решение.
 
От правителството ще призоват телевизиите, които държат тв правата, да удължат автоматично договорите на клиентите със срока, в който действа забраната за футбол.
 
По принцип Аржентина не е засегната много от пандемията, като позитивните случаи са предимно "внос" от Европа. Ситуацията обаче се усложнява и правителството предприема превантивни мерки като затваряне на граници, ограничаване на движението и други, които вече се прилагат в най-засегнатите страни.