Светът е в шок от новината за смъртта на Диего Марадона. Един от най-великите футболисти е получил инфаркт в дома си тази сутрин, едва две седмици след като бе изписан от болницата, в която бе опериран от съсирек в мозъка си. 

Ето реакциите от света на спорта:

„Днес е невероятно тъжен ден. Нашият Диего ни напусна. Сърцата на всички нас, които го обичахме за това какъв беше и за това, което той представляваше спряха да бият за миг. Почивай в мир, скъпи Диего. Обичаме те“, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино.   

Бившият нападател на Ювентус и италианския национален отбор Алесандро дел Пиеро цитира самия Марадона:

„Ако бях в бяла рокля на сватба и към мен идваше кална топка, бих я спрял на гърди без да се замислям“ - Диего Армандо Марадона

"Приятно пътуване, Диего! Почивай в мир!“

„Изпитвам дълбока тъга, почивай в мир Диего, благодаря ти за щастието, което дари на всички аржентинци. Никога няма да те забравим“, бяха думите на аржентинския нападател Диего Милито.

„Ти пренаписа историята на футбола…Сбогом, Диего“, написа легендарният футболист на Рома и Италия Франческо Тоти.

„Марадона не е мъртъв, той е безсмъртен. Бог даде на света най-добрия и талантлив футболист за всички времена. Той ще живее завинаги“, гласяха красивите думи на шведския нападател Златан Ибрахимович.

„От днес в света на спорта и на футбола има празнота. Марадона беше един от най-великите спортисти в историята. Това, което той направи във футбола, остава завинаги. Моите искрени съболезнования на семейството му, света на футбола и цяла Аржентина“, написа тенисиста Рафаел Надал.

„Светът загуби един от най-великите футболисти, живяли някога Диего Марадона. Беше едно от вълненията в живота ми, когато се запознах с него. Почивай в мир, приятелю вой и молитвите ми се отправени към семейството му“, написа легендарният баскетболист Меджик Джонсън.

"Почивай в мир! Легенда на футбола", написа бразилският футболист Неймар.

"Онзи ден всички бяхме там и слушахме историите ти, увлечени от твоето лидерство. Същата тази харизма, която, съчетана с твоя безграничен и несравним талант, ти позволяваше да печелиш вниманието всеки път. Да си в центъра на всичко и всички. На съотборниците си, които на терена зависеха от твоята класа. На опонентите си, които бяха безпомощни пред тази красота и в същото време осъзнаваха, че са свидетели на нещо уникално. Ще ми липсваш, Диего. Ще липсваш на всички, които си развълнувал. Ще липсваш на футбола. Благодаря", написа Джиджи Буфон. 


​"Никога няма да бъдеш забравен", написа Петър Чех. 

"Най-великият, който някога ще съществува" са думите на Фернандо Торес. 


"Преди 26 дни публикувах пост, празнувайки 60-ия рожден ден на Марадона. Никога не знаем какво ще стане утре. Днес се сбогуваме с един футболен гений", написа Кака. 


"Сбогом, велик Диего! Винаги ще бъдеш герой за мен", написа Паоло Малдини. 
​ 

"Светът загуби един от най-великите. Беше страхотно, когато го срещнах. Почивай в мир, приятелю", написа легендата Ървин Джонсън. 

Стотици хора в Неапол отдават почит към футболната легенда. 

"Дълбоко съм разтърсен от новината за смъртта на Диего Марадона, една от най-великите фигури. Той се превърна в това величие със своя гений и харизма", заяви президентът на УЕФА - Александър Чеферин. 

"Ти си вечен!", публикуваха в Facebook страница на Йохан Кройф. 



Трикратният носител на Златната топка Мишел Платини изрази съжалението си за кончината на легендата, който внезапно почина днес от инфаркт в дома си в Аржентина.

 

"Частица от нашето минало си отиде. Много съм тъжен. Изпитвам носталгия по една прекрасна ера на футбола. Диего остави следа в моя живот"

"Днес се сбогувам с приятел, а светът се сбогува с вечен гений. Един от най-добрите досега. Ненадминат магьосник. Той си тръгва твърде рано, но оставя наследство без ограничения и празнота, която никога няма да бъде запълнена. Почивай в мир, асо. Никога няма да бъдеш забравен",  сподели Кристиано Роналдо.

Многократният олимпийски шампион Юсеин Болт също не пропусна да отдаде почитта си към дон Диего.

"Завинаги. Сбогом, Диего!", написаха от бившия му клуб Наполи. 

"Играч, както никой друг", написа Майкъл Оуен. 

Английските Ливърпул, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед бяха сред първите клубове, изказали съболезнованията си. 

​В Сампдория го определиха като най-великия противник.  

Светът на тениса също скърби. 

"Икона, обичана от всички", написаха в официалния профил на ATP. 

Испанските грандове благодариха на легендата за всичко. 

Светът на моторите също се включи към съболезнованията към легендата:

Футболните отбори на Селтик и Пари Сен Жермен също изказаха своите най-искрени чувства: 

"Човекът, който направи №10 велик за мен", написа бившият футболист на Тотнъм и Реал Мадрид Рафаел ван дер Ваарт: 

Футболистите на Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед - Килиан Мбапе и Маркъс Рашфорд също бяха шокирани от смъртта на Марадона: 

"Вечни благодарности. Вечният Диего", написа аржентинският Бока Хуниорс.