Гръцкото правителство, съвместно със здравните власти, взеха решение първенството в страната да стартира пред празни трибуни. Ситуацията с коронавируса в Гърция към този момент остава сложна и това принуди местните органи да не допуснат зрители по стадионите. Правят се все по-сериозни опити феновете да се завърнат, като доста държави вече обявиха отварянето на стадионите. Гръцките фенове на футбола обаче ще трябва да почакат още, докато се върнат по трибуните. Това едва ли е добра новина за грандовете Олимпиакос, Аек Панатинайкос и ПАОК.

Припомняме, че УЕФА обяви допускането на зрители в мача за суперкупата на Европа. В Англия правят всичко възможно да отворят стадионите от 1-и октомври. Италианските клубове все повече настояват фенове да присъстват още в първия кръг на Аерия А.

В Германия разрешиха някои мачове от турнира за Купата на страната да се играят с публика, а Лайпциг стана първия отбор, който получи разрешение от властите да домакинства пред своите фенове още в първия мач от Бундеслигата. 

Турция също съвсем наскоро обяви, че връща хората на трибуните от месец октомври, френската Лига 1 продължава с публика. Виждаме, че с бавни стъпки се опитва футболът да бъде върнат към нормалното. Появяват се различни информации, според които УЕФА възнамерява от началото на груповата фаза на Шампионска лига и Лига Европа окончателно да бъде сложен край на мачовете пред празни трибуни.

Разбира се, всичко зависи от разпространението на коронавируса, но новините от последните седмици за феновете по света са обнадеждаващи.