Новозеландската футболистка Майкейла Мур влезе в международните хроники със забележителен хеттрик от автоголове при загубата с 0:5 от домакина САЩ в мач от женския турнир SheBelieves Cup.

Мур, която защитава цветовете на Ливърпул в английското футболно първенство за жени, вкара топката в собствената мрежа три пъти по всички възможни начини: с десния крак, с глава и с левия крак.

25-годишната защитничка бе сменена веднага след третия си автогол малко преди края на първото полувреме, но унижението за Нова Зеландия продължи и през втората част, когато американките вкараха още два гола чрез Ашли Хач и Малъри Пух.

"Всеки, който играе футбол, независимо на какво ниво, има силни и слаби мачове. А този мач определено беше слаб за Мур. Естествено, че е разочарована, но тя е страхотен играч и част от нашия отбор. Всички я подкрепяме в този труден за нея момент", каза треньорката на Нова Зеландия Джитка Климкова.

В последния си мач САЩ трябва да победи Исландия, за да защити трофея в турнира. Исландките се нуждаят от равенство, за да триумфират в надпреварата за първи път.