Бившият френски национал Марсел Десаи, който беше част от шампионските тимове на „петлите“ на Мондиал 1998 и Евро 2000, разкритикува сънародника си Пол Погба за представянето му в дефанзивен план.

Футболистът на Манчестър Юнайтед така и не може да направи силна серия от срещи, а срещу Атлетико Мадрид не беше титуляр. След появата си на терена, бившият играч на Ювентус не успя да помогне на „червените дяволи“, които в крайна сметка загубиха с 0:1.

“Погба е мързелив и скатава”, заяви бившият играч на Марсилия и Милан в студиото на beIN Sports.

“От гледна точка на класа, няма как да го сравнявате с Фред, Мактоминей или Матич. Когато му се даде роля на плеймейкър зад Кристиано Роналдо, той се възползва от този шанс. Когато играта му потръгне, всичко е страхотно. Но когато не се получи в офанзивен план, той не помага и в дефанзивен, скатава се. Пол не се връща по-назад, за да помага на халфовата линия в защитен план“, продължи френската легенда.

„Всички видяхте, че Франция стана световен шампион без Погба да действа като типичен №10. В националния тим той е по-близо до Н’Голо Канте и е дисциплиниран, докато в Манчестър Юнайтед…”, завърши красноречиво Десаи.