Отборите на Франция и Канада не успяха да си вкарат и завършиха при нулево равенство в приятелски мач, игран в Бордо.ю

За "петлите" това бе генерална репетиция преди началото на UEFA EURO 2024. Контролата бе последна и за Канада преди старта на Копа Америка.

БТА
6 снимки

Домакините бяха по-активни в началото, но първата опасна контра на Канада създаде ситуация двама нападатели срещу един защитник. Гостите обаче не се възползваха, а малко по-късно Канте имаше шанс да открие резултата, но Крепьо показа отличен рефлекс и спаси.

Французите продължиха с по-дейните си изяви, но "кленовите листа" стояха доста добре по терена, неутрализирайки действията на "петлите" в последната третина от терена.

В 15-ата минута топката се отклони от тялото на канадски защитник и докосна ръката му, но съдията Фабио Верисимо прецени, че не е имало умисъл и не посочи бялата точка. Не след дълго Гризман се озова на удобна позиция и шутира, но Крепьо отново внимаваше и изби в корнер.

В 37-ата минута Дайо Упамекано стигна първи до топката при ъглов удар и стреля, но високо над напречната греда. В следващите минути отсъстваха положения пред двете врати и така отборите се разделиха при нулево равенство на почивката. 

Второто полувреме започна с отлична възможност за гостите. В 47-ата минута Лиъм Милър направи добър пробив по левия фланг и стреля от границата на наказателното поле, а топката срещна напречната греда, но не влезе във вратата на "петлите".

В 60-ата минута Жиру бе потърсен с високо подаване окол обялата точка. Френският нападател опита с акробатично изпълнение да насочи топката към вратата, пазена от Максим Крепо, но не успя да я нацели. Малко след това Оливие Жиру бе и заменен.

В 78-ата минута Дейвид проби в наказателното на французите. Той потърси Осорио с остър пас, но Салиба успя ключово да се намеси и да избие топката, като така предотврати гол.

Пет минути след това Килиан Мбапе се стовари в пеналтерията на Канада, като френската звезда претендира, че е задържан и поиска дузпа. Главният съдия обаче остави играта да продължи.

Коло Муани бе близо до гола в продълженията на срещата. Той получи центриране и стреля с глава от чиста позиция. Ударът му обаче мина встрани от целта.

FT/ Франция - Канада 0:0

Съставите на двата отбора:

Франция: 16. Менян, 5. Кунде, 17. Салиба, 4. Упамекано, 22. Ернандес, 13. Канте, 6. Камавинга, 11. Дембеле, 7. Гризман, 15. Тюрам, 9. Жиру

Канада: 1. Крепо, 2. Джонстън, 15. Бомбито, 13. Корнелиус, 19. Дейвис, 23. Милър, 7. Еустакио, 8. Коне, 17. Бюканън, 20. Дейвид, 9. Ларин