Селекционерът на Германия - Ханзи Флик, беше изключително разочарован след тежката загуба от Япония с 1:4 в контролна среща, която се игра на „Фолксваген Арена“, а резултатът можеше да е и още по-стряскащ за Бундестима, ако съперникът им бе по-съсредоточен пред гола.

Наставникът призна, че в момента тимът му няма класата, за да се противопостави на опонент от ранга на Япония.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

„В момента нямаме ресурса, за да създаваме голови възможности срещу толкова компактна защита. Трябва да признаем, че не сме в кондиция да победим отбор от ранга на Япония. Те имат основите. Смятам, че в Германия трябва да се събудим и да работим точно над това. Няма смисъл от взаимни обвинения. Имахме добра идея, но не се получи и сега трябва да излезем от тази ситуация обединени“, заяви Флик.

Това бе трета поредна загуба и общо пети мач без успех за Бундестима. Това доведе и до логичния въпрос дали наставникът ще бъде уволнен. Той обаче продължава да вярва, че е правилният човек, който да води отбора.

„Така смятам, но във футбола има постоянна динамика. Не мога да предскажа какво ще се случи. Аз и екипът ми се стараем по всякакъв начин да подготвим отбора възможно най-добре. Единственото, което мога да кажа е, че си вършим съвестно работата и да, смятам, че аз съм правилният треньор за националния отбор в момента“, каза още Флик.