Световната футболна централа ФИФА планира нова промяна в правилата. В момента има идея за увеличаване на почивката между полувремената на футболните срещи по примера на Супер Боул в американския футбол, признаха в петък ръководните фактори във футбола, които определят правилата.

Футболните ръководители ще предложат тя да бъде увеличена от 15 на 25 минути.

Южноамериканската федерация КОНМЕБОЛ направи предложението миналия месец с идеята, че това може да работи добре за финали за големи купи, като например Копа Либертадорес.

Закон номер 7 на футбола в момента гласи: "Футболистите са в почивка между двете полувремена, която не надвишава 15 минути".

Бордът на международната футболна асоциация ще постави на обсъждане между експертите си на среща на 27 октомври предложението на КОНМЕБОЛ.

През 2009 година предложението на ФИФА да се увеличи полувремето от 15 на 20 минути бе отхвърлено. То беше критикувано като комерсиално, макар че ФИФА се позова за повече време за почивка на играчите.

Срещата на експертите в края на месеца ще обсъжда също временни смени на играчи с вероятни травми на главата и за правилото за засада.