Qatar Airways е новият спонсор на ФИФА, потвърдиха от асоциацията в неделя. Катарската компания ще бъде един от партньорите и на Световното първенство през 2018 година, а след това и на това в Катар през 2022 година.

Der Spiegel разкри колко получава Реал от Адидас

Двете страни не оповестиха размера на сумата, която ще получава ФИФА, но според публикуваната информация става въпрос за “един от най-големите договори за спортно спонсторство в света”.

Предстоящите събития, които ще бъдат спонсорирани от Qatar Airways включват Купата на Конфедерациите през 2017 година, Световното през 2018, Световното клубно първенство отново през 2018 година, Световното за жени през 2019 във Франция и Мондила през 2022.

Човек на Барселона отново в Лондон за Бейерин

Партньорството с катарарските авиолинии компенсира загубата на двама от предишните спонсори – Sony и Emirates. На 7 април от ФИФА обявиха загуби от 347 милиона евро. С новия договор се очаква чиста печалба от около 100 милиона евро от предстоящото Световно първенство.

Qatar Airways е официален спонсор на испанския гранд Барселона до 30 юни 2017 година. От следващия сезон каталунците ще бъдат в партньорство с японската компания Rakuten.