ФИФА наказа сериозно световния шампион Аржентина в квалификациите за Мондиал 2026. Дисциплинарната комисия на Световната централа наложи частично затваряне на стадиона на "гаучосите" заради инциденти, възникнали по време на мачовете им от септември до ноември 2023 година.

Аржентина трябва да затвори поне 50% от местата на стадиона, който страната е избрала за домакинство за мача срещу Чили през септември 2024 година. Решението е следствие от „неправилно поведение на отбора, дискриминация на феновете и нахлуване в игралното поле“ по време на мачовете срещу Еквадор и Уругвай.

Освен това, Аржентинската футболна асоциация ще трябва да плати глоба от 58 000 долара за инцидентите в тези два мача и още една глоба от 23 000 долара за „липса на ред или дисциплина на или около стадиона“ по време на мача на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро срещу Бразилия. Тогава Меси и компания предизвикаха световен скандал, когато се стигна до сблъсъци между фенове на световния шампион и полицията на стадиона. Футболистите на Аржентина отидоха до трибуните и опитаха да успокоят ситуацията и да спрат бразилските органи на реда да налагат техните запалянковци.

В същото време ФИФА не наложи затваряне на стадиона или намаляване на капацитета на седящите места за Бразилия като страна домакин на този мач. Бразилците ще платят само глоба от 58 000 долара за „неуспех да гарантират, че законът и редът се поддържат на и около стадиона и липсата на ред или дисциплина на стадиона“.