ФИФА отстрани сенегалския национал Папе Гай от турнира за Купата на африканските нации часове преди той да вземе участие в мача на своя тим срещу Гвинея. Сенегал направи 0:0 с отбора на Гвинея в двубой от група В на турнира. Причината за отстраняването на футболиста е продължаващият вече дълго време спор между настоящия му клуб Олимпик Марсилия и английския Уотфорд.

22-годишният играч е бил изваден от състава на Сенегал минути преди началото на срещата с Гвинея, обясни старши треньорът Алиу Сисе.

"Папе Гай има административен проблем. Пет минути преди мача бях уведомени за решението на ФИФА заради трансферната сага между Марсилия и Уотфорд. Адвокатът му ни предупреди сутринта, но потвърждението дойде точно преди мача. Затова го извадихме от списъка за срещата", заяви Сисе. Той добави, че Сенегал ще обжалва отстраняването на Папе Гай.

Френското издание L'Equipe напомня, че спирането на правата на футболиста е поредната страница от сагата, която започна преди две години, когато роденият във Франция играч подписа предварителен договор с Уотфорд в края на контракта си с френския Льо Авър.

След смяната на агента на сенегалския национал, сделката се проваля, а той подписва четиригодишен договор с Олимпик Марсилия през юли 2020-а. Уотфорд пък пуска жалба във ФИФА през миналия февруари.