Президентът на ФИФА Джани Инфантино призна, че френският клуб Нант се е обърнал към Световната футболна централа, за да търси помощ в спора с Кардиф Сити относно трансфера на Емилиано Сала, който загина трагично в самолетна катастрофа.

Аржентинецът загина след инцидент на 21 януари, часове, след като Нант и Кардиф бяха подписали договор за трансфера му на стойност 15 млн. паунда.

След така стеклите се обстоятелства обаче, засега от Кардиф не изпълняват контракта и не изплащат сумата по контракта. До 27 февруари трябваше да бъде платена първата от общо три вноски, но това не се е случило. Именно това е накарало щаба на Нант да потърси помощ от ФИФА.

“Нант се обърна към ФИФА. Това е спор за договор, но в тази драма има и човешко измерение, което ни прави още по-тъжни”, коментира Инфантино. „Бих искал двата клуба да се разберат, но ако неуспеят, ФИФА ще се справи с това”, продължи той.

От Кардиф все още отказват да платят първата вноска по трансфера, тъй като очакват повече подробности около обстоятелствата, довели до катастрофата.