Въпреки трудната ситуация с коронавируса по целия свят, феновете на футбола са обнадеждени, че скоро отново ще могат да гледат любимия отбор.

УЕФА вече обяви, че възнамерява да отвори стадионите на 24-и септември в мача за суперкупата на Европа. В Италия определиха датата 3-и октомври за допускане на „тифозите“.  Англия от своя страна също прави опити скоро да отвори стадионите.

Датата 1-и октомври е определена като решаваща и всички привърженици на най-великата игра силно желаят вече да се завърнат на трибуните след изключително дълга пауза. В Шотландия, където ситуацията с коронавируса се подобрява е много възможно фенове да присъстват на двубоите още през следващия уикенд.

От Селтик настояха пред местните органи да допуснат публика за домакинството на“детелините“ срещу Мадаруел. Правителството поне на този етап настоява за отваряне на стадионите от 14-и септември, но шотландският шампион се опитва да убеди властите това да се случи още по-рано.

Тепърва ще разберем дали поне част от запалянковците ще се завърнат по европейските терени, но определено изстрадалият футболен фен има надежда за по-добри дни. Разбира се, ясно е, че дори и футболните фенове да се завърнат, всичко ще се случва при спазване на строги правила, а само определен брой хора ще могат да присъстват по мачовете. Все пак това е малка „светлина в тунела“, след като през този толкова дълъг сезон дори и двата най-силни европейски клубни турнира Шампионска Лига и Лига Европа се провеждат без публика.