С хеттрик на Саул Нигес Испания се класира за финала на Европейското първенство за младежи до 21 години, което се провежда в Полша. Испанците спечелиха с 3:1 полуфинала срещу Италия, който се игра в Краков. На финала съперник на иберийците ще бъде отборът на Германия.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, а положенията пред двамата вратари бяха рядкост.

Пред Лоренцо Пелегрини се откри отлична възможност да изведе „адзурините“ напред в резултата в 22-та минута, но ударът му бе спасен от Кепа Арисабалага.

Испанците разиграха много добра комбинация в 31-та минута, когато Дани Себайос изведе Жерар Деулофеу зад отбраната на Италия, но след удара на последния топката излезе в аут.

Дани Себайос направи поредния си силен пробив в 35-та минута, когато навърза няколко съперникови футболисти, след което подаде към Сандро Рамирес, но той стреля неточно в аут.

Испания поведе с 1:0 в 53-та минута, когато Дани Себайос направи поредния си силен пробив и подаде към Саул Нигес, който направи един финт, след което изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Джанлуиджи Донарума.

Италия остана с човек по-малко на терена в 58-та минута, когато Роберто Галярдини бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Дани Себайос.

Италия успя да изравни резултата в 62-та минута, въпреки че бе с човек по-малко на терена. Лоренцо Пелегрини подаде към Фернандо Бернардески, който направи отличен пробив и стреля от границата на наказателното поле на Испания, топката рикошира в крака на Хесус Вайехо и излъга Кепа, за да влети във вратата му.

Испания успя отново да си върне гола аванс в 65-та минута. Жерар Деулофеу подаде към Саул Нигес, който с удар от дистанция изпрати топката неспасяемо във вратата на Донарума.

Жерар Деулофеу отправи опасен удар в 68-та минута, но Донарума успя да спаси.

Испания вкара трети гол в 72-та минута. Марко Асенсио направи отличен пробив по левия фланг, след което навлезе в наказателното поле на Италия и подаде към Саул Нигес, който с премерен удар изпрати топката за трети път във вратата на Донарума.

Испания продължи да доминира и в 74-та минута Саул подаде към Асенсио, който стреля, но Донарума спаси.

Лоренцо Пелегрини направи добър пробив в 89-та минута, след което стреля от разстояние, но Кепа успя да спаси.

В добавеното време на срещата Иняки Уилямс направи много добро отиграване, което завърши с удар, но Донарума внимаваше и спаси.

На финала на Европейското първенство до 21 години Испания ще се изправи срещу Германия.