Срещите в социалните мрежи между големи спортисти продължават и днес. В специално проведен разговор между двама бивши футболисти, събиращи общо три Златни топки и също толкова Световни купи. Това са бившите съотборници в Реал Мадрид Роналдо и Фабио Канаваро. В него имаше любопитен коментар на италианеца, който каза, че днес, когато хората говорят за Кристиано, винаги се уточнява, че това не е истинският Роналдо.

„Трябва да е много досадно на Кристиано да казва, че аз съм истинският Роналдо. Хората не могат да се сравняват. Кристиано ще остане в историята на футбола за постигнатите резултати. Той ще остане като един от най-добрите, както е Меси и останалите големи футболисти“, заяви бразилецът.

Той разказа и за интересен момент от престоят му в Интер, когато начело на „нерадзурите“ е бил Ектор Купер. „Спомням си, че за да се затоплим, ни накара да бягаме 3 или 4 километра в гората. Не знам дали го е направил като наказание или по друга причина. Беше ужасно“, припомни си Роналдо.

Феномена говори и за напускането му на Барселона: „След мача през 1997 година срещу Италия, бъдещето ми беше несигурно. Не бях подписал с Интер, всъщност поднових договора си с Барселона, но пет дни по-късно президентът отстъпи и Интер ме потърси. Там се роди красива история с Интер и Италия“, допълни още бразилецът.