Фейенорд започна силно мача и футболистите на Джовани ван Бронкхорст организираха много добра комбинация в 7-та минута, а Николай Йоргенсен стреля, но Йерун Зут спаси.

Домакините поведоха в 9-та минута, когато Терънс Конголо направи добър пробив по левия фланг, след което подаде към Йенс Тоорнстра, който с премерен удар изпрати топката във вратата на Йерун Зут.

Фейенорд можеше да удвои своята преднина в 19-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на ПСВ Ерик Ботегин стреля с глава, но топката бе избита от гол линията.

Минута по-късно домакините пропуснаха нова възможност да отбележат, но след удара на Стивън Бергхуис топката премина встрани от левия стълб на вратата на Зут.

Гостите имаха претенции за дузпа в добавеното време на първата част, когато Пропер подаде към Перейро, който много технично успя да овладее топката и да навлезе в наказателното поле на ротердамци, а след единоборство с Ван дер Хейден, уругваецът падна в наказателното поле, но съдията Нийхуис прецени, че няма основание да посочи бялата точка.