Устремилият се към титлата в Холандия тим на Фейенорд записа трудна, но много важна победа над Рода в мач от 18-ия кръг на Ередивизи. Гостите се наложиха с 2:0, а решителните попадения в мача бяха дело на ветерана Дирк Каут и Елжеро Елиа.

Първото полувреме не предложи много интересни моменти пред двете врати, а развръзката дойде през втората част.

Тимът на старши треньора Джовани ван Бронкхорст не остави никакво съмнение в превъзходството си през вторите 45 минути и логично стигна до успеха. 

Резултатът в срещата бе открит от ветерана Дирк Каут в 69-ата минута. След продължителна атака на гостите Беркуист получи отдясно и центрира в наказателното поле, където последва разбърквана, а Николай Йоргенсен успя да отклони към Каут. Бившият нападател на Ливърпул не се поколеба и за миг и отправи техничен ъгъл в левия ъгъл на вратата.

При попадението на Каут останаха съмнения за засада, но в крайна сметка голът бе засечен.

Две минути преди края на редовното време гостите нанесоха своя решителен удар чрез Елиа. Холандецът вкара в мрежата на Рода след прекрасна комбинация с Йоргенсен. Двамата разиграха с двойно подаване отляво и с премерен удар под плонжа на вратаря оформи крайното 2:0.

С тази победа Фейенорд увеличи актива си на 45 точки, докато вторият Аякс, който е и с мач по-малко има 37. Рода пък остава в зоната на изпадащите – предпоследно място и 13 точки на сметката си.