Камерунската легенда Самуел Ето'о бе принуден да отложи своя благотворителен мач, който трябваше да се състои в събота вечер в Анталия.

Двубоят бе по повод 10-годишнината на благотворителната фондация на Ето'о, но случилото се в Турция в последните дни наложи отлагането.

Както е известно, в южната ни съседка бе направен неуспешен опит за преврат на властта в петък вечер, а обстановката остава напрегната.

Редица футболни звезди вече бяха в Анталия, за да подкрепят Ето'о, който в момента е играч на Анталияспор. Сред звездите в Анталия са нигерийците Нванку Кану и Джей-Джей Окоча, ганаецът Стивън Апия и котдивоарецът Коло Туре.

В Турция пристигнаха още Марсел Десаи, Карлес Пуйол Деко и бившият селекционер на Англия Фабио Капело, който трябваше да води Световните звезди в мача срещу Звездите на Турция.

Други звезди като Лео Меси, Дидие Дрогба, Луис Суарес, Диего Марадона, Неймар, Еден Азар, Франческо Тоти, Шави, Пиер-Емерик Обамеянг, Андрес Иниеста, Демба Ба и Арда Туран също бяха заявили участие в двубоя, но хаосът и блокирането на въздушното пространство над Турция направи присъствието им невъзможно.

"Всички вие, съжалявам да обявя, че поради мерки за сигурност, Благотворителният мач на Ето'о, който трябваше да се състои днес (вчера) от 20 часа на Анталия Арена, се отлага до следващо решение. Благодаря на всички вас за продължаващата подкрепа и разчитам на разбирането ви", заяви Ето'о.