Христо Стоичков отлетя за Лондон, където тази вечер ще бъдат  връчени наградите The Best FIFA Football Awards 2023. 
 
"Изключително съм горд да бъда отново гост на ФИФА за церемонията, която ще определи най-добрите футболисти и треньори в света! Вече съм на път за Лондон! Да видим кой ще е №1!", написа Камата към снимки от самолета за Англия.

За най-добър футболист на 2023-а са номинирани  Ерлинг Халанд (Манчестър Сити, Норвегия), Килиан Мбапе (ПСЖ, Франция) и Лионел Меси (Интер Маями, Аржентина).

Номинации за най-добър треньор получиха Пеп Гуардиола (Манчестър Сити), Симоне Индзаги (Интер) и Лучано Спалети (Наполи/Италия).
 
За наградата за най-добър вратар ще спорят Едерсон (Манчестър Сити, Бразилия), Тибо Куртоа (Реал Мадрид, Белгия) и Ясин Буну (Ал-Хилал, Мароко).
 
Кандидати за приза "най-добра футболистка" са Айтана Бонмати (Барселона, Испания), Линда Кайседо (Реал Мадрид, Колумбия) и Дженифър Ермосо (Пачука,  Испания), която преди дни смени отборите в Мексико и вече играе за Тигрес.
 
Финалистите за наградата Пушкаш за "гол на годината" са Хулио Енсисо (Брайтън), Нуно Мигел Сантос (Спортинг) и Гилерме Мадруга (Ботафого).