Тежко болният Свен-Горан Ериксон се надява да бъде достатъчно добре, за да наблюдава на живо мача на Англия срещу Бразилия след два месеца, като разкри, че има едно желание, което така и не е успял да сбъдне в живота си. 75-годишният бивш селекционер на Англия има рак на панкреаса, който призна, че му остава най-много година живот, говори пред Найъл Патерсън от Sky Sports News и сподели, че иска да бъде възможно най-здрав в този период. Ериксон каза, че възнамерява да наблюдава англичаните в мача им с Бразилия на 23 март на "Уембли".

Запитан относно това как иска да прекара времето, което му остава, той каза: "Пътувайки, гледайки все още много футбол. Надявам се да отида до Англия и да гледам мача на националния отбор с Бразилия през март. Страхотен двубой, подготовка за Световното първенство, защото това може да бъде и финалът на Мондиала през 2026".

Откакто разкри диагнозата си в четвъртък, Ериксон заяви, че е получил "много съобщения и телефонни обаждания" от бивши свои колеги и футболисти, на които е бил треньор, включително от дните му като селекционер на "Трите лъва". С него на треньорското кормило по време на петгодишния му престой, англичаните стигнаха до три поредни четвъртфинала на големи международни форуми - на Световните през 2002 и 2006, и на UEFA EURO 2004.

Запитан обаче относно това дали има пост, който съжалява, че не е поел, той открои Ливърпул. "Баща ми продължава да бъде привърженик на Ливърпул, аз също съм такъв, винаги съм бил. Така че винаги ми се е искало да бъда мениджър на Ливърпул и това няма да се случи, но продължавам да бъда техен фен".

Между 2001 и 2006, Ериксон бе начело на известното като "златно поколение" от футболисти в английския отбор, включително Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Уейн Рууни и Франк Лампард. Докато този тим така и не стигна до финал на голям турнир, 75-годишният бивш наставник на Англия вярва, че настоящата група е "добър отбор" и има всички шансове да спечели UEFA EURO 2024.