Енергетик БГУ постигна ценна победа при гостуването си на Ислоч. Гостите откриха рано на стадион „Трактор“ чрез Ясурбек Якшибоев, но домакините се върнаха в мача след ново точно изпълнение от бялата точка на Годфри Стивън. Все пак Енергетик дочака своя миг и със страхотен гол на Евгени Ючиц се поздрави с успеха.

В 12-ата минута гостите получиха дузпа след неразбирателство в защитата на домакините за нарушение срещу Душан Бакич. Ясурбек Якшибоев застана зад топката и с точен изстрел в долния ляв ъгъл откри резултата. Това бе четвърти гол за футболиста на Енергетик БГУ от началото на сезона.

Постепенно Ислоч притисна своя съперник и упражни преса. В 26-ата минута след комбинация между Стивън и Янсане, последният бе повален в наказателното поле на гостите и последва втора дузпа в мача. Годфри Стивън се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и с удар в левия ъгъл възстанови равенството.

Енергетик действа по-активно през втората част, но трябваше да изчака дълбоко в добавеното време на двубоя, за да се поздрави с успеха. В 92-ата минута Евгени Ючиц напредна през центъра и със страхотен удар реализира за 1:2.

С успеха си Енергетик притисна лидера в класирането БАТЕ Борисов и тимът е само на точка от върха. От своя страна Ислоч се намира на шестата позиция в таблицата.