Подготовката на Интер Маями за сезона в Мейджър Лийг Сокър завърши с емоционален мач за Лионел Меси. Аржентинската легенда игра 60 минути за американците срещу Нюелс Олд Бойс при равенството 1:1. Именно в този тим в родния си град Росарио бъдещата легенда на световния футбол направи първите си крачки на терена, преди да премине в Барселона.
 
Меси прекарва пет години в школата на Нюелс - между 1995-а и 2000-а, след което поема към Испания. 36-годишният ветеран неведнъж е заявявал, че иска да приключи кариерата си именно в Олд Бойс.
 
В контролата, играна тази нощ, Меси започна титуляр и остана на терена до 60-ата минута, а двата гола паднаха след неговата смяна.
 
В 64-ата минута Интер Маями излезе напред в резултата. Роберт Тейлър центрира от ъглов удар, а най-съобразителен в наказателното поле се оказа Шанидер Боргелин, който с глава заби топката в мрежата за 1:0.

В 83-ата минута Нюелс Олд Бой наказа грешка в противниковата защита, след като Райън Сейлър подари топката на Франко Диас, който напредна и вкара за 1:1.

Меси, който успя да поиграе с приятелите си Луис Суарес и Жорди Алба срещу отбора, в който е направил първите си крачки, се отчете с 3 неточни удара, 1 успешен дрибъл от 3 опита, 39 точни от общо 45 паса и 2 ключови подавания за час игра.
 
Това бе последен приятелски мач за Интер Маями преди подновяването на Мейджър Лийг Сокър. Отборът започва с домакинство срещу Реал Солт Лейк идната седмица, в 3.00 ч. българско време сряда срещу четвъртък.