Най-успешният словенски футболен съдия за всички времена Дамир Скомина прекрати активната си кариера. Той заяви в интервю за "ННК Бърдо", че се оттегля заради контузия, получена през миналата есен в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Скомина започна съдийската си кариера през 1992 и дебютира в елитната словенска дивизия през април 2000 в мач между Белтинци и Приморие. През октомври 2008, след като бе шест години в листата на международните съдии, той свири и първия си мач от Шампионската лига, в който ПСВ Айндховен надви с 2:0 Олимпик Марсилия. През същата година той стана първият словенски съдия на Олимпийски игри, а освен това бе четвърти рефер на Европейското първенство.

Скомина поведе собствена бригада на Евро 2012 и през есента свири мача за Суперкупата на Европа, спечелен от Атлетико Мадрид с 4:1 срещу Челси. Четири години по-късно словенецът бе включен в листата на съдиите и за Евро 2016, където бе един от тримата главни рефери с по четири мача.

През 2017 Скомина се превърна в първият словенски съдия в историята с международен финал. Той ръководи мача за трофея в Лига Европа между Манчестър Юнайтед и Аякс, спечелен от англичаните с 2:0.

Скомина дебютира на световни първенства през 2018, а година по-късно словенецът свири най-важния мач в кариерата си - финала на Шампионската лига между Ливърпул и Тотнъм. "Червените" го спечелиха с 2:0, а Скомина даде дузпа още във втората минута. Тя бе реализирана от Мохамед Салах.

45-годишният Скомина се контузи миналия ноември в срещата от Шампионската лига между Брюж и Борусия Дортмунд, което доведе и до края на кариерата му.