Отборите на Еквадор и Бразилия завършиха при резултат 1:1 в мач от световните квалификации. Гостите поведоха чрез Каземиро още в шестата минута, а домакините изравниха в 76-ата минута чрез Феликс Торес. Още след 20-ата минута и двата отбора останаха с човек по-малко, след като първо Александър Домингес, а после и Емерсон си изработиха червени картони. Съдията Вилмар Ролдан на два пъти изгони Алисон с червен картон, но след преглед с ВАР променяше решението си. 

За домакините на пейката остана голмайсторът на ЦСКА - Жорди Кайседо. 

Gulliver/GettyImages
27 снимки


Срещата стартира ударно, като още в първата минута Емерсон получи жълт картон, а секунди по-късно Еквадор дори можеше да поведе в резултата, след като Енер Валенсия засече центриране от свободен удар, но отиграването му с глава бе неточно.

Все пак Бразилия поведе в шестата минута, когато Каземиро изстреля отскочила топка право във вратата на противника. Попадението бе прегледано с помощта на ВАР заради съмнения за нарушение в изграждането на атаката, но в крайна сметка голът бе зачетен. 

Агресията остана на ниво и само след 15 минути вратарят на Еквадор - Александър Домингес, бе изгонен с директен червен картон, а пет минути по-късно Емерсон побърза да си изработи нов жълт картон и също напусна терена преждевременно, възстановявайки численото равенство. 

В 26-ата минута съдията "награди" и Алисон с червен картон, но след проверка с ВАР цветът на картона бе променен на жълт и вратарят продължи да играе. 

След подновяването на играта Рафиня извърши нарушение, а съдията моментално посочи точката за дузпа. След прекъсване за проверка с ВАР обаче реферът отмени изпълнението на наказателен удар. 

В 76-ата минута Гонсало Плата центрира от ъглов удар, а Феликс Торес засече топката с глава и я прати право във вратата на Бразилия за 1:1. 

Алисон не се стърпя и дълбоко в добавеното време за втори път бе изгонен от главния рефер, който отсъди и дузпа за Еквадор. След като прегледа ситуацията с ВАР обаче съдията пак отмени решението си и играта продължи. 

Така двата отбора взеха по точка от двубоя, с която Бразилия остава на първата позиция с 36 точки, а Еквадор е трети с 24.