Бившият аржентински вратар Херман Бургос пристигна днес в Солун, където ще подпише договор като старши треньор на местния Арис. Контрактът ще бъде за две години и половина, а сумата по целия му договор е малко над 2 милиона евро, съобщава местният сайт fws.gr. Бургос бе посрещнат на "Клеантис Викелидис" от президента на клуба Теодорос Карипидис и по-късно днес ще подпише договора си. Бургос пристига сам и ще запази на първо време сегашните помощник-треньори.

Известен с изключителния си темперамент, Бургос бе девет години помощник на Диего Симеоне в Атлетико Мадрид, където прави и сериозна част от кариерата си на терена. Има и кратък престой като треньор в Нюелс Олд Бойс, с който се раздели в края на 2021 година.

В почти два сезона "жълто-черните" от Солун бяха водени от местния специалист Акис Манциос, но последните три мача без успех изчерпаха търпението на младия президент на клуба, който се реши на промяна. Арис върви доста неубедително към момента, намирайки се на 8-о място в класирането с 30 точки, на 4 от Топ 6, където се разпределят местата за евротурнирите.