Най-великият клуб в историята на египетския футбол Ал Ахли е отправил оферта към голямата българска звезда Димитър Бербатов. Според изданието "Кинг Фут", предложението е минало през личния мениджър на играча Емил Данчев. Но Бербо не е останал очарован от офертата и я е отклонил.

Според информацията, на българина му е било предложено да подпише договор до януари, като за тези четири месеца щял да получи накуп 400 хил. долара. Това прави месечно възнаграждение от 100 хил. долара. Бербо казал "не", но от Ал Ахли не се отказват. 

Очаква се скоро да има и второ предложение, а по всяка вероятност притеснението на българина е от срока на контракта - само четири месеца. Той самият е казвал, че следващият сезон ще е последен за него на високо ниво във футбола, след което може да премине в САЩ или Близкия изток. 

Интересното е, че начело на Ал Ахли съвсем доскоро беше Мартин Йол, с когото Бербо работи в Тотнъм и Фулъм. А контактът с нападателя е дошъл малко след уволнението на холандеца. В момента Бербатов е без отбор, като се говореше, че интерес към него има от полския Легия. Сега на опашката се наредиха и египтяните.