Бразилия се върна на победния път, след като инкасира три поредни загуби и беше без успех в четири поредни срещи от световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Петкратните световни шампиони се поздравиха с минимална победа с 1:0 над Еквадор в Коритиба, а единственото и победно попадение реализира Родриго в 30-ата минута.

Селекционерът на Бразилия - Жуниор Доривал, заложи на върха на атаката на Луис Енрике от Ботафого, зад него действаше Лукас Пакета, а по двата фланга започнаха съотборниците в Реал Мадрид Винисиус Жуниор и Родриго. В предни позиции за гостите стартира ветеранът Енер Валенсия, подкрепян от Кевин Родригес, Мойсес Кайседо и Джереми Сармиенто.

Първите минути не предложиха много интересни ситуации, но бразилците поведоха след точно половин час игра, но не и без малко доза късмет. Родриго получи топката от Пакета и стреля, а Уилян Пачо се оказа на неподходящо място и отклони кълбото достатъчно, за да заблуди вратаря Ернан Галиндес – 1:0.

„Селесао“ контролираше случващото се на терена до почивката, но малко преди нея Мойсес Кайседо имаше отличен шанс да изравни. Халфът на Челси не уцели добре топката и позволи на Алисон да спаси, а след това и бранител на домакините блокира негов удар.

В 49-ата минута Родриго изпълни пряк свободен удар, но нацели гредата. Винисиус Жуниор напомни за себе си с техничен удар в 65-ата минута, но Галиндес показа отличен рефлекс.

Снимки: Gulliver/GettyImages
69 снимки

Въпреки напрежението, мачът беше коректен и единственият жълт картон получи резервата на домакините Лукас Моура в 78-ата минута. Домакините трябваше да отнесат и освирквания от собствените си фенове за прекалено дефанзивния подход, но той свърши работа и отборът удържа победата.

По този начин Бразилия взе своето и забрави за кошмарния старт на квалификациите. Тимът на Доривал събра десет точки и се изкачи на четвъртата позиция. За Еквадор пък това бе втора загуба и тимът е пети в подреждането е шести в подреждането с осем пункта. В следващия кръг бразилците гостуват на Парагвай, докато еквадорците ще приемат Перу.