Бившият футболист на Тотнъм Джърмейн Джинас отрече новите обвинения, които получи, че е злоупотребявал със сексуални съобщения към жена, по време на съвместната им работа в спортния канал BT Sport. Говорител на бившия играч излезе с публично изявление след новите разкрития.

Джърмейн Джинас беше уволнен от BBC като футболен анализатор и водещ преди няколко седмици, след като жена се е оплакала на ръководството за „неподходящи съобщения“. По-късно той се извини за случилото се.

Сега друга жена твърди, че Джърмейн Джинас ѝ е изпращал много нежелани сексуални съобщения. В интервю за Daily Mail неназованата жертва твърди, че едва е била започнала работа като гримьор на свободна практика за телевизионния оператор през 2017 година, когато Джинас започва да ѝ изпраща посланията.

Тя твърди, че „Джинас отказва да приеме „не“ за отговор“ и „я бомбардира със съобщения, в които подробно описва сексуалните си фантазии“. По думите ѝ, той я е „помолил да дойде в съблекалнята му за секс“, както и че й е „изпратил непоискано видео, показващо пениса му“.

Жената обяснила, че се е страхувала да не загуби работа си, ако излезе да се оплаче. Жената споделя още, че по-късно е казала на прекия си мениджър за съобщенията, но той не е предупредил официално ръководството за поведението на футболния анализатор.