Воденият от Стивън Джерард Рейнджърс до момента има един забележителен сезон. Представянето дотук в първенството и Лига Европа е впечатляващо, като феновете на клуба смело мечтаят за титлата. Ако легендата на Ливърпул изведе тима от Глазгоу до така жадувания трофей в шампионата, той завинаги ще остане в сърцата на привържениците. Към момента "сините" имат добра преднина пред Селтик нещо, което от много време не се бе случвало в Шотландия.

Въпреки страхотните резултати обаче, мениджърът продължава да настоява пред шефовете за привличането на играча на Нюкасъл Джейкъп Мърфи. Крилото получава все повече шансове за изява при „свраките“ и Стив Брус определено показва, че разчита на офанзивния състезател.  На този етап не изглежда много вероятно Мърфи да смени първенството, след като в този момент се наслаждава на най-добрите си дни в Нюкасъл. 

Все пак, Стивън Джерард е предупредил шефовете да опитат всичко, за да привлекат англичанина на „Айброкс“. Тепърва ще има развитие по темата, но от Нюкасъл смятат съвсем скоро да предложат нов контракт на Мърфи, с което да опитат да сложат край на всякакви опити на Джерард и компания за трансфер.