Дъжд, гръмотевици и див козел посрещнаха Лионел Меси в Маями. Истерията по представянето на аржентинеца на стадион DRV PNK във Форт Лодърдейл започна от рано в неделя. Доста привърженици вече бяха заели места по трибуните, когато от небето над Маями се изсипа проливен дъжд, придружен от гръмотевици. Наложи се феновете да се крият по входовете и под стълбите на съоръжението.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

От клуба публикуваха официално съобщение, което гласеше, че безопасността гостите е основен приоритет на клуба и те бяха призовани ако са на стадиона да останат в автомобилите си и да следят за нови съобщения. Беше публикувана и актуална прогноза за времето.

Дейвид Бекъм, акционер в клуба, изпревари дъжда и се появи заедно с прелестната си съпруга Виктория, а в момент, в който дъждът намаля, на стадиона се появи и мажоритарният собственик на Интер Маями - Хосе Мас. Той бе посрещнат от служител на клуба, който го придружи от лимузината му до входа с чадър.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Постепенно на стадиона настана лудница. По непотвърдени данни в Маями и околностите живеят около 100 000 аржентинци. На стадион DRV PNK се появи и див козел, а клипът с него стана хит в интернет.

Пръв на сцената излезе единия от собствениците на Интер Маями - Дейвид Бекъм.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Страхотно е, че сте тук в тази специална вечер. Живеем в невероятен момент, като можем да приветстваме в Маями един от най-добрите играчи в историята. Това е сбъдната мечта. Преди десет години стартирах приключението си в САЩ с идеята да доведа най-добрите футболисти в света, които да помогнат да изградим Soccer3. Добре дошъл, Лео, благодаря ти, че избра нашия клуб. Също така приветстваме и Серхио Бускетс, който е един от най-добрите халфове на моята генерация“, заяви Бекъм.

Последва кратко изявление и от другия собственик на клуба Хорхе Мас.

БГНЕС / BGNES
22 снимки

„Това е празник за града, в който се родих, в който дойдох в търсене на свобода и бъдеще за семейството си. Това е светена вода. Преди четири години започна мечтата ни да доведем най-добрите в Интер Маями. Това е общност, обединена от саможертвата. Това е нашият момент, нашият шанс да променим спорта в тази страна“, заяви милиардерът.

Дългогодишният съотборник на Меси в Барселона - Серхио Бускетс, който наскоро подписа с Маями, бе посрещнат с одобрителни възгласи от феновете, докато се отправи към клубния офис с едно от децата си на ръце. Той се пови на сцената, като носеше екип с любимия си №5 на гърба.

БТА / BTA
65 снимки

„Много съм щастлив, че съм в Маями. Приятно е да бъда тук. Благодаря на Дейвид, Хорхе и Хосе, че направиха това възможно. Развълнуван съм да започна тренировки с новите си съотборници“, сподели Бускетс при представянето си.

Около 20:00 часа местно време пред стадиона се появи и самият Меси. Той слезе от черно такси, придружаван от семейството си. Аржентинската звезда помаха на феновете, а до него бе най-малкият му син - Чиро, който бе облечен с фланелка на Интер Маями.

“Благодаря на хората в Маями за това посрещане и за тази любов. Щастлив съм, че съм тук. Благодаря на Дейвид, Хорхе и Хосе, че направиха всичко толкова лесно. Идвам тук с желанието си да се боря и да побеждавам, както и да помагам на клуба да израства. Надявам се да се присъедините към нас и искам да благодаря и на съотборниците си тук. Щастлив съм, че избрах този град и този проект. Нямам съмнение, че ще се насладя на това преживяване”, бяха първите думи на Меси.

Накрая на церемонията на екраните на стадиона бяха пуснати клипове с приветствия към Меси и Бускетс от големи американски икони като Стеф Къри, Том Брейди, Марк Антъни, Глория Естефан, Алехандро Санс, Франсис Суарес, кметът на Маями и други.