Нападателят на френския Реймс и националния отбор на Япония - Джуня Ито, е обвинен в сексуално насилие срещу две жени, съобщава Kyodo News. Инцидентът с 30-годишния играч е станал през юни 2023 г. в хотел в Осака след мача на националния отбор на Япония срещу Перу. Адвокатът на Ито нарече обвиненията неоснователни, но полицията вече започна разследване по случая.
 
Футболистът наистина е бил в хотел в Осака с две дами, но според защитата, всичко е било по взаимно съгласие.
 
„Помислих си къде отиваме, може би в бар? Тогава го чух да казва на някого по телефона: Отивам да пия с момичетата в хотела“, разказва едната от жените.
 
Селекционерът на Япония - Хаджиме Мориясу, заяви, че не е наясно с казуса, но Ито бе освободен от националния отбор, който в момента участва в турнира за Купата на Азия. Решението бе взето от Футболната федерация на страната. Футболистът беше в стартовия състав при победата над  Виетнам (4:2) и загубата от Ирак (1:2). Футболистът влезе в края на следващия мач с Индонезия (3:1), а на 1/8-финалите при победата с 3:1 срещу Бахрейн изобщо не игра. По това време вече беше излязла новината за обвинението в изнасилване. Утре японците излизат срещу Иран на 1/4-финалите на турнира. 
 
През този сезон той има два гола и четири асистенции в 17 мача за Реймс в Лига 1.