В Русия предложиха на клубовете две възможни дати за рестартиране на сезона, така че кампанията да бъде завършена до 2 август. Единият вариант е подновяването на спряната през март кампания да бъде на 21 юни, като първите два кръга да се играят през уикендите, следващите пет – в цикъл с мачове в средата и в края на седмицата, а последния – отново през уикенда.

Втората опция е за рестарт седмица по-късно - на 28 юни, като срещите от първия и от последния кръг да се състоят в събота/неделя, а останалите кръгове да бъдат изиграни с по два мача седмично.

Ако ситуацията не позволи довършване на сезона, то изпадащи от Висшата лига няма да има, а към 16-те клуба от елита ще се присъединят два с най-добри показатели от втория ешалон. Така в топ дивизията за сезон 2020/2021 ще участват 18 отбора, но през следващата кампания ще има повече изпадащи за връщане на формата с 16 клуба.

Обмисля се и вариант за отпадане на турнира за националната купа през 2020/2021 заради пренасищането на календара и с оглед на финалите на Европейското първенство през следващото лято.