Златан Ибрахимович вкара две дузпи за победата на Лос Анджелис Галакси с 2:1 над Портланд в 4-ия кръг на първенството на МЛС. Той откри резултата в 33-ата минута, след като сам си спечели наказателния удар. Шведът овладя топката на гърди в наказателното поле, но беше грубо изблъскан. От 11-метровата точка той не сбърка, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратаря Джеф Алтинела.

Гостите от Северозапада изравниха минута преди края на първото полувреме чрез Джеф Ебобисе. Но Златан Ибрахимович вкара втора дузпа в 65-ата минута, този път в стил Паненка, за да осигури третата победа от четири мача на тима си. Галакси е на 5-о място в Западната конференция, а днешните им съперници са само с точка.

В друга среща от първенството на Мейджър лигата пък се отличи Уейн Рууни. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед се разписа директно от свободен удар, който беше отсъден в близост до ъгловото флагче. Фалцовото му изпълнение не остави шанс за вратаря в 30-ата минута при победата на неговия Вашингтон ДС Юнайтед с 2:1 над Орландо като гост.

ДС Юнайтед е начело в Източната конференция с 10 точки, колкото има и Калъмбъс Крю, но Рууни и съотборниците му имат по-добра голова разлика.

Рууни покачи на 2:0, а още в 6-ата минута гостите бяха дръпнали с точен удар на Стивън Бърнбаум. Националът Дом Дуайър върна един гол за Орландо в средата на втората част./БТА