Египет се класира за четвъртфиналите на Купата на Африканските нации. „Фараоните” се справиха с 5:4 след изпълнение на дузпи с Кот д'Ивоар. В редовното време и продълженията голове не паднаха. В големия грешник за „слоновете” се превърна защитника на Манчестър Юнайтед Ерик Бай, който единствен пропусна от бялата точка.

В 17-ата минута вратарят на  Кот д'Ивоар Сангаре се справи с опасен шут от далечна дистанция от Омар Мармуш. Четири минути по-късно вратарят отрази и удар на Мохамед Салах.

БТА
12 снимки

В 36-ата минута Сангаре не позволи и на Мостафа Мохамед да го преодолее. В края на първата част се наложи и на Ел Шенави да се намесва след удари на Ибрахим Сангаре и Себастиен Але.

В 63-ата минута опасен удар на Мохамед премина покрай вратата. Седем минути по-късно Але засече центриран от корнер с глава, но и той не успя да се разпише. Пет минути преди края на редовното време вратарят на Египет отрази удар на Заха.

В редовното време голове не паднаха и се стигна до продължения. В тях Сангаре спаси шут от далечна дистанция на Зизо. В 114-ата минута резервата Трезеге намери пролука в наказателното поле, но стреля над вратата.

Така се стигна до наказателни удари, при които Египет се наложи с 5:4. „Фараоните” вкараха всички свои изпълнения от бялата точка, като победата донесе суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах. В същото време в грешник за „слоновете” се превърна Ерик Бай. Защитникът на Манчестър Юнайтед стреля несериозно и вратарят Габаски успя да избие удара в средата на вратата.