Дани Алвеш ще застане отново пред съда в понеделник, за да даде показания. Това се случва заради нови доказателства, които са представени като материали по делото за изнасилване. Изслушването ще е второ за Алвеш, след като първото се превърна в истински кошмар за него.  Причината - футболистът и защитата му 3 пъти сменяха показанията и версията си, заради което съдът остави национала зад решетките. По-късно бразилецът поиска да бъде пуснат под гаранция, но молбата му бе отхвърлена и вече четвърти месец се намира в затвор в Барселона.
 
Новите доказателства по делото още повече утежняват ситуацията за Алвеш. Записи от охранителните камери показват, че той и жертвата са прекарали общо 16 минути в тоалетната на дискотеката в новогодишната нощ. След кратък разговор бразилецът влиза пръв, а веднага след него и младата жена. Жертвата твърди, че мислела, че това е частна стая, но когато видяла тоалетна и мивка, се опитала да избяга. Алвеш обаче обаче заключил вратата, а след това ударил шамар на момичето и я изнасилил, информират испанските медии.
 
Това се потвърждава и от разследването на местната полиция. Отпечатъци на играча са намерени по мивката, а жената си е извадила медицинско свидетелство за насилието още същата нощ. Но най-сериозното доказателство срещу Алвеш е фактът, че у жената са открити остатъци от семенната течност на бразилеца, а всичко това е доказано с ДНК тест.
 
Първоначално футболистът отричаше изобщо да е бил с жената в тоалетната, после призна, че са се засекли, след това твърдеше, че е имало само орална любов. Предвид последните доказателства обаче, Алвеш ще предложи пред съда четвърта версия - че секс е имало, но е бил доброволен.