Програмата на първенството и на турнира за Купата на Хърватия ще бъдат пренаредени след класирането на местния гранд Динамо Загреб на четвъртфинал в турнира Лига Европа. Любопитното е, че една от датите на местно ниво за Динамо съвпада с първата среща в УЕФА. За втората дата искането е за повече почивка.

В турнира Лига Европа хърватските шампиони се паднаха с испанския Виляреал, а мачовете трябва да се играят на 8-и и 15-и април.

Заради 1/4-финалите в Европа, Динамо поиска отлагане на мача за Купата срещу бившия отбор на треньора на Лудогорец Валдас Дамбраускас - Горица, както и в първенството срещу историческия съперник Хайдук Сплит.

Йосип Брезни, комисар на Футболната лига, е готов да съдейства на драго сърце и обяви: "Динамо ни даде сладки тревоги. Нека сините просто останат в Европа възможно най-дълго и така да съберат точки за коефициента ни. А ние някак ще успеем да намерим нови дати за мачовете", заяви той

В момента Динамо е начело в класирането с 60 точки от 25 мача. Подкрепяният от унгарската фирма "Щадлер М" отбор на Осиек е на 2-о място с 58 и мач повече.

Мачът за Купата среущ Горица трябваше да се играе на 7-и април, но ден по-късно е срещата в УЕФА с Виляреал като домакин.